Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jó-e a műköröm?

Két lehetőség közül lehet választani: felragasztható tipp, vagy épített köröm. A felragasztható tippet azoknak ajánljuk, akik a köröm hosszúságán kívül annak formáján is szeretnének változtatni.

Ez tulajdonképpen egy egyszerű műanyag köröm, amit az eredeti körömre ragasztanak fel.


De ez nem olyan egyszerű művelet, mint azt gondolná az ember: csiszolni, vagyis zsírtalanítani kell az eredeti körmöt, fertőtleníteni, formázni, majd zselé- vagy porcelánréteg felvitelével kell megerősíteni. Így hát ne próbálkozzunk az otthoni szettekkel – első alkalommal semmiképpen – bízzuk magunkat egy igazi profira! Mivel ideiglenes megoldás, csak alkalmakra ajánljuk – például a közelgő szilveszterre.

Az épített technikát azoknak ajánljuk, akiknek gyenge a körme, és könnyen töredezik. Ez az eljárás ugyanis a köröm megerősítésére, valamint hosszának növelésére alkalmas.

Gyönyörű mintákat is lehet kérni a manikűrösöktől, amik akár miniatűr festmények is lehetnének. De semmi esetre se használjunk 3-4 színnél többet egy körmön, mert az az igénytelenség látszatát kelti. Örök divat a francia manikűr, amikor a köröm végeMég ma is sokan idegenkednek a műkörömtől. Az ellenzők legtöbbször azzal érvelnek, hogy az ilyen körmök nem csak egészségtelennek, de az ezeket viselő hölgyek csak bizonyos szakma végzői lehetnek.

Pedig a tévhittel ellentétben a műköröm nemcsak óriási hosszúságú és karvalycsőr formájú lehet. A műkörömnek vannak szerényebb, a természetes körmökhöz teljesen hasonló formájú-, színű- és hosszúságú változatai is.

Elsősorban azoknak érdemes műkörmöt csináltatniuk, akik úgy gondolják, hogy kezük nem elég nőies, vagy hogy körmük formája nem tartozik a szép kategóriába. Akiknek ugyanis nincsen szép körmük, ennek segítségével mindig szép és ápolt lehet kezük. Akik napi munkájuk során számítógépet használnak, szem előtt van a kezük, és nem szeretnek naponta lakkozni, manikűrözni, azoknak kifejezetten jó a műköröm.

Az is a téves nézet, hogy a műkarom alatt begombásodik a köröm. Csak arra kell figyelni, hogy ha véletlenül megsérül, lehetőleg minél hamarabb meg kell javíttatni – ha nem, tényleg jobban ki van téve körmünk a gombás fertőzésnek.
eltérő színű. Elegáns megoldás, amikor ugyanazon szín két eltérő árnyalatát visszük fel a körömre, de extrémek is lehetünk, ha két egymástól teljesen elütő színt használunk.
bzs